Mat

1kommentarer

Så dålig på att ladda upp bilder från "vardagar" så att säga (även om ingen dag här är som en vardag riktigt). Här kommer dock lite blandade bilder på lite olika saker som jag och mina vänner har varit ute och ätit. Hoppas ni blir lite hungriga i alla fall även om det är svårt att ta bilder på mat på ett snyggt sätt. OCH bli nu snälla inte förskräckta över alla dessa bilder av mat, jag lovar att jag inte åt allt på en dag... Dessa bilder är ett ihopplock från kanske den senaste månaden, inte från det senaste dygnet...
 
Lunch från ett Paris Baguette som finns ett par minuter från min lägenhet en dag när jag hade bråttom och var för trött för att laga mat.
 
Jag och en grupp andra har som en tradition att gå ut på "torsdags-middag". Vi går ut i princip varje torsdag till någon restaurang och äter och dricker. Just den här torsdagen hade vi varit till "Dos tacos", det första riktigt bra mexicanska ställe jag har ätit på. Deras burrito med avocado var fantastisk.
 
Och vad är väl en mexicansk middag utan lime-margaritas??!
 
Och glass till efterrätt när vi är tillräckligt tipsy. Varför har vi inte BR på Åland? Min glass hette "princess".
 
Förlåt men jag orkar inte vända bilden. Vänd era huvuden istället. En eftermiddag var jag med Toril på en street-market. Självklart passade vi då även på att äta vid ett av gatustånden. Det var en lång korridor och så satte man sig ner var man ville (beroende på vad man ville äta såklart) och så serverade en ajumma en automatiskt. Man behövde inte beställa eftersom de bara serverade en sak. Där vi åt fick man 4 rätter för 5000won, ca 3 euro. Sjukt billigt.
 
Ajumma tillreder vår mat. Metallkopparna som man dricker vatten ur på alla restauranger här (om de inte är superlyxiga dvs.) I flaskan till höger var vårt "vatten" som ingick. Det var som ett kallt, svagt grönt te (utan socker eller något annat) som man drack istället för vanligt vatten. Helt ok och jag inbillade mig att det var nyttigt på en massa olika vis.
 
Rätt 1&2. Till höger en soppa som jag inte vet vad innehåller och till vänster en sallad som jag inte vet vad innehåller. Jag vet att det fanns groddar, salladsblad, kimchi, sesamfrön och en massa annat + 2 olika såser som man blandade in med ätpinnarna. (har jag sagt att jag är PROFFS på ätpinnar nu btw?!?) Salladen vad min favorit av alla rätter helt klart.
 
Rätt 3. Kalla glasnudlar, med något annat + sesanfrön och en ägghalva. Det som är så roligt (och läskigt) är att jag ofta inte har någon aning om vad jag egentligen äter. Men jag försöker strunta i det och bara njuta, är det gott så spelar det väl ingen större roll vad det egentligen är försöker jag inbilla mig själv.
 
Rätt 4. En varm soppa men hemlagade nudlar (de där stora, gula sakerna ni ser). De mest speciella (och mest otypiska) nudlar jag har ätit här, men det var helt gott. Dessa var i en saltig buljong tillsammans med en massa grönsaker och, tro det eller ej, sesamfrön!
 
Kimbap! Vilket är koreas svar på sushi. Ofta äter koreanerna det till lunch och det är grymt billigt. De är enkla att få tag på, alla 7eleven har dem (och de är riktigt goda där med) + alla andra små butiker. Den här köpte jag dock från en "riktig" kimbap-restaurang men jag måste säga att 7elevens är lika god haha.
 
Kvinnan som gjorde min kimbap gjorde den på plats efter att jag hade betällt och bestämt vad jag ville ha så det var inget "färdigt-tillverkat" här utan allt var superfrächt. Sen skärde hon upp rullen och lindade in den i folie och det var klart. Hela den här, med 11 bitar, kostade mig ca 1,50€, BILLIGT. På 7elven kostar det ungefär 70cent styck och är lite mindre. Men alltså en hel, god, fräch lunch för 1,50€, det är fantastiskt.
 
Jag bad bara om en "original kimbap" och då fick jag det här. Den är fylld med omelett, skinka, morot och några andra grönsaker jag inte vet vad är. Så det är både fyllningarna och riset som skiljer det från japansk sushi. (och såklart priset då...)
 
En annan middag med två koreanska kompisar + en kille från..... tyskland/nederländerna/kanada/amerika. Träffar så många så jag kommer inte ihåg allt haha. Dakgalbi!!
 
Sidorätter till dakgalbin. Sötad rättika (för när maten blir för stark), annan form av rättik/rädisa, sallad med kiwidressing, kimchi.
 
Avslutar med en bild på hur det oftast ser ut då jag lagar mat själv hemma vilket inte blir superofta. Och även om det händer någon gång så tar jag inte bilder på det för det är ofta samma sak + att det inte ser så fint ut. Det blir en wok på varierande grönsaker (här ser ni paprika, svamp, vitlök, lök och morot), eventuellt kyckling om jag kommit ihåg att tina den och snabbnudlar. Snabbt och helt okej.

1 kommentarer

mamma

21 Nov 2012 18:29

Limemargaritas och glassen ser jättegoda ut. Jammi jammi

Svar: De var det! Likaså var alla de andra rätterna som ser lite konstigare ut!
jensenhanna.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej